Poslovne rešitve:
» skrb za stranko
» razvoj
» vpeljava
» predstavitev


Informacijske rešitve:
» spletne aplikacije
» portali
» poslovne aplikacije
» simulatorji
» mobilne rešitve
» izobraževanjeProjekti « Nazaj

Virtualno bojišče
Simulator operacij kriznega odzivanja
Simulacijski model terorističnega delovanja
Vizualna simulacija reševalne vaje Predori
Vizualna simulacija reševalne vaje Golica-Koralpe
Vizualni informacijski sistem HE Vrhovo
Vizualni informacijski sistem HE Mavčiče
Vizualna simulacija hidroelektrarn HE Blanca in HE Krško
Vizualna simulacija hidroelektrarne HE Moste
Vizualna simulacija ČHE Kozjak
Strateški planer na Min. za gospodarstvo
Programska rešitev Centralni register psov
Navidezno mesto Ljubljana
Jadrnica Elan 45
Sledenje dokumentov NEK/DT
Simulacija zamenjave uparjalnikov v NEK
Virtualni NEK
Tirna vzpenjača
Trubarjev kvart
Intranetni portal v SGP Kraški zidar
Internetni portal e-Ljubljana.com
Turistično informacijski portal
CAC (Cisco Accounting)

Virtualno bojišče

Simulacijski sistem VB smo razvili skupaj s konzorcijskimi partnerji za naročnika Ministrstvo za obrambo RS v okviru tehnološkega programa "Tehnologija za varnost in mir 2006-2012". Simulacijski sistem VB omogoča realno-časovno taktično usposabljanje enot mehanizirane pehote Slovenske vojske na virtualnem vadbenem poligonu Poček v različnih pogojih delovanja.

Virtualno okolje smo izdelali s pomočjo VBS2 VTK platforme, ki jo uporablja mnogo vojaških organizacij po svetu. Poudarek je na interaktivnosti in prikazu dejanskega stanja na bojišču s pomočjo novih tehnologij 3D navidezne resničnosti, ki omogočajo pravilno razumevanje kompleksnih situacij in posledic odločitev v postopkih delovanja.

Izdelali smo različne vadbene scenarije za nekatere tipične primere bojnih in nebojnih nalog in jih ustrezno vključili v programsko platformo VBS2. Vadbeni scenariji zagotavljajo diverzifikacijo in korektnost izbraževanja pripadnikov Slovenske vojske.

Vse vadbene scenarije smo izdelali na način, ki naročniku omogoča, da jih poljubno spreminja ali po želji izdela popolnoma nove scenarije iz baze vseh entitet Slovenske vojske in njihovih sredstev, ki smo jih izdelali v okviru projekta. Na ta način lahko naročnik samostojno prilagaja simulacijski sistem VB novim vadbenim zahtevam.

Simulacijski sistem VB je direktno povezan s sistemom poveljevanja in kontrole v Slovenski vojski (Sitaware, BMS) preko vmesnikov DIS v realnem času, kar je zanimivo tudi v širšem mednarodnem okolju, saj se omenjeni produkti podjetja Systematic uporabljajo v okviru večih obrambnih sistemov NATO držav. Prav tako je bila izdelana direktna povezava z ESRI/GIS platformo.

Izvedba vojaških računalniško podprtih vaj v okviru simulacijskega sistema VB, ki poteka s pomočjo mrežno povezanih delovnih postaj v integrirani učilnici, omogoča celovit pregled in nadzor nad ustreznostjo taktičnega usposabljanja.na vrh strani  |  o podjetju  |  dejavnosti  |  projekti  |  novice  |  english  |  domov
© 2003-2010 Logon. Vse pravice pridržane.